Project DIS is me

Thema 6 - DIS is my remedy

Over de behandeling van DIS

Stap voor stap naar meer veiligheid

 

De band met mijn therapeute heeft een grote rol gespeeld in mijn behandeling. Samen hebben we ontdekt hoe ik zelf voor de delen kon zorgen in plaats van dat zij dat deed.


Dat laatste was mijn eerste neiging, omdat de delen zich veilig voelden bij haar. De gedachte om zelf voor mijn delen te gaan zorgen beangstigde me enorm, maar mijn therapeute hielp me door het eerst samen met mij te doen. Tot ik merkte dat ik het stapje voor stapje zelf begon te doen.


Wat was ik opgelucht (en verbaasd!) toen ik tegen mijn eigen verwachting in méér veiligheid begon te voelen door zelf voor mijn delen te zorgen. Niet 'zelf' als in: eenzaam, alleen en afgesloten waarbij de delen worden weggestuurd, maar in liefdevolle verbinding met mijzelf en van daaruit met verwelkomende mildheid en compassie tegenover mijn delen."

 

- Iemand met DIS

Ervaringen van mensen met DIS over dit thema


We hebben aan mensen met DIS een aantal vragen voorgelegd, en gekeken naar overeenkomsten en verschillen binnen de antwoorden. Klik op een link hieronder om naar de betreffende pagina te gaan.Antwoorden op de open vragen: