Project DIS is me

Doneeractie DIS is me

het (echte, papieren) boek!

De droom: een écht boek, om vast te houden!

Sinds in juni 2023 de digitale publicatie van DIS is me uitkwam, liet het idee van een 'echt' boek ons niet los. Want wat is er fijner dan een boek dat je vast kunt houden, door kunt bladeren en soms even weg kunt leggen - om het later weer op te pakken? Zoals je van DIS is me gewend bent, komt ook de wens voor het uitbrengen van dit boek voort uit de behoeften en ervaringen van mensen DIS/AGDS en naasten (én professionals):


 • “Als ik het boek echt vast kan houden, geef ik mezelf daarmee erkenning.”
 • “Een fysiek boek zou ik er zeker regelmatig bij pakken in de behandelkamer.”
 • “Op papier lukt het me veel beter om dingen te lezen dan vanaf mijn scherm.”
 • “Het lijkt me heel prettig hier gewoon af en toe in te bladeren en een stukje te lezen.”
 • "Dit naslagwerk zou ik graag in de kast hebben staan."


Voortgang van het klaarmaken voor drukken

We zijn bijna zover: de digitale publicatie wordt op dit moment nog één keer helemaal doorgenomen en de puntjes worden op de i gezet.


Update 18 november 2023

Wat ging het snel! Binnen twee weken is de finishlijn van de crowdfunding gepasseerd. Met zijn allen brachten we - JULLIE - €2.000 bij elkaar, en ook via de website werden donaties gedaan. Al deze donaties samen zorgen ervoor dat er straks een klinkende eerste oplage is van de papieren versie van de digitale publicatie van DIS is me.

Heel, enorm, ongelofelijk veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen door te doneren, door ons enthousiasme te delen en door de actie verspreiden onder eigen vrienden en kennissen. Speciale dank aan de mensen die grote bedragen hebben gedoneerd, zoals Melody PsyCare!


Hoe nu verder?
We willen onze donateurs (via de crowdfunding en de website) graag de kans geven om het boek straks als eerste aan te schaffen, berichtgeving daarover volgt. Het boek verwachten we in het eerste kwartaal van 2024 te presenteren.


  Kan ik nog doneren?
  Het is hartverwarmend om te merken dat ook nu het doelbedrag bereikt is, mensen graag willen blijven doneren. En dat kan: elke donatie wordt besteed aan het boek, bijvoorbeeld aan bijkomende kosten zoals de verzendverpakkingen en mogelijk een vergroting van de oplage.


  Wat staat er eigenlijk in het boek?

  DIS is me verzamelde gedurende anderhalf jaar de anonieme ervaringen van meer dan 100 mensen met DIS/AGDS en naasten. Dit deden we aan de hand van 12 thema’s zoals vriendschap, zelfzorg en de beleving van je lichaam. In het boek zijn alle twaalf thema’s opgenomen, voorafgegaan door beknopte informatie over DIS/AGDS. Ook de bijzondere anonieme portretfoto’s die zijn gemaakt tijdens het project zijn in het boek verwerkt.


  Klik hier om de digitale publicatie te bekijken/downloaden.


  Wat is het doel van DIS is me?

  Het doel van DIS is me is tweeledig. Het eerste doel is dat zoveel mogelijk mensen iets nieuws te weten komen over (leven met) DIS/AGDS. Het tweede, net zo belangrijke doel, is dat zoveel mogelijk mensen met DIS/AGDS en naasten zich gezien, gehoord en/of minder alleen zullen voelen.

  Doneren met tegenprestatie

  Als je aan DIS is me doneert, kun je ook kiezen voor een tegenprestatie. Geef via onderstaand formulier door wat je wilt ontvangen, hoe je wilt doneren en waar de tegenprestatie naartoe mag.


  Onder het formulier vind je een toelichting op de verschillende tegenprestaties. Er zijn DIS is me sleutelhangers en A4 ringband boekjes over De metafoor van de Vuist. 


  Bedankt voor je steun. Wat is het mooi om DIS is me met zoveel mensen samen mogelijk te maken!

   
  'DIS is me' Sleutelhanger + kaart (ik doneer €10; België: €12,50)
  De metafoor van de Vuist + kaart (ik doneer €12,75; België: €17,00)
   
  Stuur mij een Tikkie
  Stuur mij een PayPal betaalverzoek
  Stuur mij gegevens voor een overboeking
   
   
   
   
   
   
   
   

  Verken je binnenwereld

  Aan de hand van een metafoor

  (voor therapeuten en cliënten)

  De metafoor van de Vuist kan een leidraad zijn voor mensen met vroegkinderlijke traumatische ervaringen en hun therapeuten om te onderzoeken hoe hun binnenwereld zich heeft gevormd.


  De tekeningen kwamen al kort voorbij in het filmpje DIS in een notendop. De uitleg in het boekje is uitgebreider en neemt je stap voor stap mee langs de verschillende delen die er van binnen kunnen zijn. De tekst en tekeningen zijn gebaseerd op de eigen ervaringen van mensen met DIS en op de theorie van structurele dissociatie zoals onder andere beschreven door Janinia Fisher in het boek Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma.


  Als je DIS is me steunt met een donatie vanaf €12,75 (België: €17,00) ontvang je dit A4-ringbandboekje cadeau. Het is gedrukt op stevig papier zodat het extra lang mee gaat.


  Extra: digitale bijlage

  Vanaf januari 2023 is er bij De vuist een digitale bijlage beschikbaar met minder confronterende tekeningen. Via de pagina De metafoor van de Vuist kun je deze als PDF of PNG downloaden.

  DIS is me aan je bos

  Sleutelhanger

  Wil jij DIS is me steunen en daar ook nog iets moois aan overhouden?


  Ter ere van de start van het project lieten we bovenstaande veelkleurige DIS is me-sleutelhangers (doorsnee: 2,7 cm) en bedankkaarten maken.


  Steun jij DIS is me met donatie van €10,00 (België: €12,50) of meer? Dan sturen wij je graag deze sleutelhanger en kaart toe.