Op deze pagina staan ervaringen van mensen met de diagnose andere gespecificeerde dissociatieve stoornis (AGDS).
In AGDS van binnenuit lees je hier meer over.
Ieders ervaring is anders, geen verhaal is hetzelfde.
Lees ook de Bijsluiter bij deze gebundelde ervaringen.
We hebben aan mensen met AGDS een aantal vragen voorgelegd en gekeken naar overeenkomsten en verschillen binnen de antwoorden. Hieronder zie je hoe de antwoorden op de meerkeuzevraag verdeeld waren. Scroll naar beneden om naar de antwoorden op de open vragen te gaan.
De vragen van dit thema werden beantwoord door 19 mensen met de diagnose AGDS.
Welke ervaringen zijn voor jou herkenbaar?
Bijna 30% van de mensen die de vragen beantwoordden, gaf aan dat AGDS lastig uit te leggen is. Ook de uitspraken over de relatieve onbekendheid van AGDS ten opzichte van DIS werden vaak aangevinkt. Bijna een kwart (23%) van de mensen die de vragen beantwoordden gaf aan dat het moeilijk is om zo'n onbekende diagnose te hebben als AGDS en ongeveer een vijfde (19%) gaf aan het moeilijk te vinden dat AGDS in de beschikbare literatuur/informatie (bijna) niet aan bod komt.
“Voor mij is deze diagnose niet helpend, in de GGZ lijkt het alsof ze niet weten wat ze met me aanmoeten, AGDS is een vaag en breed kader. Ik heb het gevoel dat niemand weet wat het inhoudt, of in kan houden, of wat helpt (qua therapie).”
Hieronder staan de antwoordopties voluit geschreven, in de figuur hieronder staan deze in korte zinnen samengevat.
Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Wil je een seintje krijgen als de digitale publicatie online staat? Vul hieronder het formulier in of mail naar info@dis-is-me.nl om je in te schrijven voor de updates (nu gepauzeerd, max. 1x per maand). Neem voordat je je inschrijft kennis van onze Privacyverklaring.
Formulier niet zichtbaar? Soms helpt het accepteren van de cookies.
De auteursrechten van het materiaal van DIS is me liggen bij de makers ervan. Je mag het met anderen delen, graag zelfs! Vermeld daarbij wel altijd de website van DIS is me en de naam van de maker als die erbij staat. Er mag niets zonder toestemming worden gebruikt voor commerciële doeleinden. Hieronder vind je de link naar de licentie; ook als het werk van DIS is me gedeeld wordt, valt het onder deze licentie.
NB: Het boekje De vuist - Metafoor voor overlevingsmechanismen bij dissociatieve delen valt niet onder deze licentie en mag niet vermenigvuldigd of gedigitaliseerd worden.
Contact: info@dis-is-me.nl
Projectleider: Anne Lagemaat
De meeste foto's op deze website zijn gemaakt door Annet Oldenkamp
“De citaten op deze
website kunnen
redactioneel bewerkt zijn."
- DIS is me