Project DIS is me

Over de dissociatieve identiteitsstoornis (DIS)

Informatie over DIS

Omdat DIS is me gaat over de ervaringen van mensen met DIS, leggen we je graag uit wat DIS eigenlijk is. Daarom staat er op dit gedeelte van de pagina beknopte informatie over DIS.


Ervaringen van mensen met DIS en naasten

De kern van DIS is me bestaat uit de ervaringen van heel veel mensen met DIS én naasten. We verwerken alle reacties die we krijgen op de thema- en naastenvragen en maken dit op de website en op social media zichtbaar. Op dit moment zijn de inputrondes afgelopen.


Portretten: DIS can be anyone

Doordat mensen met DIS meestal niet aan de buitenwereld vertellen dat ze DIS hebben, weet niet iedereen dat het maatschappijbreed voorkomt. In de rubriek DIS can be anyone laten telkens twee mensen met DIS iets van zichzelf zien.


Discussie over DIS: DIScussie

Door wetenschappers, door behandelaars en in de media wordt met regelmaat gediscussieerd over de diagnose en behandeling van DIS. Op de pagina DIScussie vertellen mensen met DIS wat hen helpt hiermee om te gaan.

“Het leven met DIS veroorzaakt constante twijfel, onzekerheid en diepgaand verdriet. Het vertrouwen in de mensheid is vaak zoek. Ik weet nog altijd niet wie ik ben, maar ik leer te steunen op anderen en te vertrouwen op mijn eigen gevoel. Daar ligt mijn waarheid.”


- iemand met DIS